Atos Origin en Erasmus MC winnen Computable Award 2007 voor beste IT-project in gezondheidszorg

Utrecht, 15 oktober 2007

Atos Origin, een internationale IT dienstverlener, en het ziekenhuis Erasmus MC, één van de grootste universitaire medische centra in Europa, hebben de Computable Award 2007 gewonnen voor een hoogwaardig en innovatief IT-project in de gezondheidszorg. Deze belangrijke prijs is toegekend vanwege de succesvolle implementatie van een datawarehouse voor de Intensive Care in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De IT-dienstverlener was bovendien genomineerd voor een Computable Award voor de Beste IT-Dienstverlener van het Jaar en voor een IT Marketing Award.

Jan A. Hazelzet, Chief Medical Information Officer bij het Erasmus Medisch Centrum legt uit: “We hebben al een aantal successen geboekt met het nieuwe Patiënten Data Warehouse en ons werk gaat sneller, efficienter en betrouwbaarder. We zijn erg blij deze award samen met Atos Origin in de wacht te hebben gesleept!. Inmiddels worden reeds voorbereidingen getroffen voor uitbreiding naar andere organisatie-onderdelen”.

Samir El Awadi, Vice President Health Care & Pharma van Atos Origin, is erg trots op de onderscheiding. “Atos Origin heeft een zeer sterke positie in de markt voor gezondheidszorg en in de farmaceutische industrie en kan hierbij bogen op haar wereldwijde ervaring met het outsourcen van IT-activiteiten. Onze groep bedient klanten waaronder Akzo Nobel, NHS, en Sesam Vitale. Deze expertise is breed ingezet tijdens de realisering van een datawarehouse voor het Erasmus Medisch Centrum”, aldus Awadi. “Deze award is een mooie erkenning van de kwaliteit van onze dienstverlening, die niet alleen aantoonbare toegevoegde waarde biedt, maar ook is gericht op gebruiksvriendelijkheid en een snelle, eenvoudige implementatie.

Nico W.S. Bruens, Directeur IT bij het Erasmus Universitair Medisch Centrum heeft de Award samen met Samir El Awadi in ontvangst genomen en vertelt:” Het Erasmus MC heeft innovatie hoog in haar vaandel staan en het gezamenlijke project met Atos Origin is een investering in onze IT informatie infrastructuur om uitmuntende service en efficientie van onze diensten te garanderen. Het Patiënt Data Warehouse is de centrale kennisbank van het Erasmus MC voor management, patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs”.

Raymond de Jeu, Commercieel manager BI van Atos Origin, ziet de Award als bekroning op de jarenlange samenwerking tussen het Erasmus MC en Atos Origin binnen het domein van Business Intelligence en Datawarehousing: "De professionaliteit en toewijding waarmee de professionals van beide organisaties aan dit Patienten Datawarehouse hebben gewerkt vormen de basis van dit succes".

Het Erasmus project wordt in detail gepresenteerd tijdens Atos Origin’s Innovation Event op 1 november waar de focus ligt op succesvol en resultaatgericht innoveren. De plenaire lezingen, de praktijkcases in de Business en IT track en de presentatie van de Erasmus Concurrentie & Innovatie Monitor brengen u volledig op de hoogte van uitdagende en effectieve innovaties.

medical model

Over Atos Origin

Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,4 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van ruim 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.nl

Voor meer informatie

Erasmus MC
David Drexhage
+31 10 46 35 525
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Atos Origin
José de Vries
+31 6 30 27 26 11
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CaseTalk

We make IT better. Together!
 

Get your copy of the Book:

 just the facts